مدة الطهي : 35 - 40 دقيقة
المقادير في حالة أستخدام صينية مقاس 20 سم أرتفاع 7 سم .
يمكن أستخدام مقدارين من نفس المقدار في حالة أستخدام صينية مقاس 20 سم أرتفاع 3 سم .
الكيكة الاسفنجية بدون ما تهبط .
المقادير مقادير الكيك :
- البيض : 4 بيضات وسط (120جرام) .
- نصف كوباية سكر (100جرام) .
- 5 صفار بيض حجم وسط أو 4 صفار حجم كبير (80جرام) .
- 8 معالق كبيرة معيار ممسوح دقيق للكيك او دقيق فاخر ، (80 جرام ) .
- 2 معلقة كبيرة زيت ذرة (20 جرام ) .
- 1 معلقة كبيرة حليب سائل (16 جرام) .
- معلقة ڤانيليا (5 جرام ) .
- رشة ملح (1 جرام ) .
كل المقادير تكون بحرارة الغرفة .
تعتمد الوصفة علي خفق بياض البيض
الإلتزام بطريقة خفق بياض البيض لكي تحصلي علي نتيجة ، ممتازة .
طريقة الكيكة الاسفنجية .
- أجهز قالب وأدهنها بزبدة او زيت والجوانب .
- واغلفهم بورق الخبز .
- أسخن الفرن حرارته 180 درجة .
- أضيف في طبق معلقة صغيرة من الڤانيليا ورشة ملح صغيرة جدا .
- وأضيف عليهم 2 معلقة كبيرة من الزيت . والأفضل يكون زيت ذرة .
- وأضيف معلقة كبيرة من الحليب السائل كامل الدسم تعادل 16 جرام .
- وأقلب المكونات مع بعض كويس جدا وأتركهم .
- 3-طبق أضيف في أربع بياض بيض وسط (120جرام) .
- ويتم ضرب البياض البيض بأقل سرعة فأعلي لكي تنجح الكيكة ويتم أضافة كمية السكر علي ثلاث مرات ويتم خفق بأقل سرعة لمدة 30 ثانية .
- وأضيف الجزء الثاني من السكر وأخفق مرة كمان لمدة 30 ثانية بسرعة هادئة .
- وأضيف الجزء الاخير من السكر وأخفق في المرة دية بأعلي سرعة حتي تحصلي علي مكون كريمي .
- علشان تعرفي أني خلاص كافية ضرب بالمضرب أرفعي المضرب ولو لاقيتي الخليط من سائل ومش بيقع ومتماسك جدا يبقي خلاص كافية عليها كدا .
- وأقلبها براحة مش كتير وأضيفي عليها 5 صفار بيض ويتم التقليب ببطئ بمضرب يدوي لحد ما المكونات تتدمج مع بعضها وأقلب المكونات بمعلقة لكي أحصل علي قوم واحد ، وأقلب من تحت لفوق وخلي بالك لكي لا يدخل هواء إلي الخليط .
- يتم نخل الدقيق علي المكونات السابقة وأقلب ببطئ بمضرب يدوي .
- بعد كدا أجيب خليط الحليب ( الزيت ، الملح والڤانيليا ) اللي تم تحضيرها في بداية الوصفة وأضيف عليها معلقتين كبير من المكونات السابقة اللي ضيفت عليها الدقيق وأقلبهم كويس كويس وأضيفهم الي الخليط ، السابق كله ويتم التقليب ببطئ بمضرب يدوي ، وأقلبهم بمعلقة كويس .
- وكدا الخليط بقا جاهز .
- وأضيفي الخليط إلي الصينيه اللي أنا جهزتها وأجيب عود خشب أقلب بيه في الصينيه علشان الهواء يطلع منه ، أو أخبط الصينية بطريقة التليقدية .
- وأدخلها الي الفرن حرارته 180 درجة مئوية ، في الرف الوسط من الفرن ، من 35 - 40 دقيقة ( صينية مقاس 16 سم ) .
- صينية مقاس 20 سم كمية مضاعفة من 45 - 50 دقيقه .
- بعد ما تستوي أخرجها علي شبكة الفرن وأخرجها من الصينية وهي ساخنة هتخرج سهلة لو اردت من هتخرج بسهولة .
تعليقات