U3F1ZWV6ZTMzNTU2NDMzNzI2Mjc5X0ZyZWUyMTE3MDMwMDA0ODIzMg==

الكيكة | عمل الكيكة الأسفنجية

 

عمل الكيكة الأسفنجية

مدة الطهي : 35 - 40 دقيقة

 المقادير في حالة أستخدام صينية مقاس 20 سم أرتفاع 7 سم .


يمكن أستخدام مقدارين من نفس المقدار في حالة أستخدام صينية مقاس 20 سم أرتفاع 3 سم .


الكيكة الاسفنجية بدون ما تهبط .


المقادير مقادير الكيك :


  • البيض : 4 بيضات وسط (120جرام) .
  • نصف كوباية سكر (100جرام) .
  • 5 صفار بيض حجم وسط أو 4 صفار حجم كبير (80جرام) .
  • 8 معالق كبيرة معيار ممسوح دقيق للكيك او دقيق فاخر ، (80 جرام ) .
  • 2 معلقة كبيرة زيت ذرة (20 جرام ) .
  • 1 معلقة كبيرة حليب سائل (16 جرام) .
  • معلقة ڤانيليا (5 جرام ) .
  • رشة ملح (1 جرام ) .

كل المقادير تكون بحرارة الغرفة .
تعتمد الوصفة علي خفق بياض البيض 
الإلتزام بطريقة خفق بياض البيض لكي تحصلي علي نتيجة ، ممتازة .


  • أجهز قالب وأدهنها بزبدة او زيت والجوانب .
  • واغلفهم بورق الخبز .
  • أسخن الفرن حرارته 180 درجة .
  • أضيف في طبق معلقة صغيرة من الڤانيليا ورشة ملح صغيرة جدا .
  • وأضيف عليهم 2 معلقة كبيرة من الزيت . والأفضل يكون زيت ذرة .
  • وأضيف معلقة كبيرة من الحليب السائل كامل الدسم تعادل 16 جرام .
  • وأقلب المكونات مع بعض كويس جدا وأتركهم .
  • 3-طبق أضيف في أربع بياض بيض وسط (120جرام) .
  • ويتم ضرب البياض البيض بأقل سرعة فأعلي لكي تنجح الكيكة ويتم أضافة كمية السكر علي ثلاث مرات ويتم خفق بأقل سرعة لمدة 30 ثانية .
  • وأضيف الجزء الثاني من السكر وأخفق مرة كمان لمدة 30 ثانية بسرعة هادئة .
  • وأضيف الجزء الاخير من السكر وأخفق في المرة دية بأعلي سرعة حتي تحصلي علي مكون كريمي .
  • علشان تعرفي أني خلاص كافية ضرب بالمضرب أرفعي المضرب ولو لاقيتي الخليط من سائل ومش بيقع ومتماسك جدا يبقي خلاص كافية عليها كدا .
  • وأقلبها براحة مش كتير وأضيفي عليها 5 صفار بيض ويتم التقليب ببطئ بمضرب يدوي لحد ما المكونات تتدمج مع بعضها وأقلب المكونات بمعلقة لكي أحصل علي قوم واحد ، وأقلب من تحت لفوق وخلي بالك لكي لا يدخل هواء إلي الخليط .
  • يتم نخل الدقيق علي المكونات السابقة وأقلب ببطئ بمضرب يدوي .
  • بعد كدا أجيب خليط الحليب ( الزيت ، الملح والڤانيليا ) اللي تم تحضيرها في بداية الوصفة وأضيف عليها معلقتين كبير من المكونات السابقة اللي ضيفت عليها الدقيق وأقلبهم كويس كويس وأضيفهم الي الخليط ، السابق كله ويتم التقليب ببطئ بمضرب يدوي ، وأقلبهم بمعلقة كويس .
  • وكدا الخليط بقا جاهز .
  • وأضيفي الخليط إلي الصينيه اللي أنا جهزتها وأجيب عود خشب أقلب بيه في الصينيه علشان الهواء يطلع منه ، أو أخبط الصينية بطريقة التليقدية .
  • وأدخلها الي الفرن حرارته 180 درجة مئوية ، في الرف الوسط من الفرن ، من 35 - 40 دقيقة ( صينية مقاس 16 سم ) .
  • صينية مقاس 20 سم كمية مضاعفة من 45 - 50 دقيقه . 
  • بعد ما تستوي أخرجها علي شبكة الفرن وأخرجها من الصينية وهي ساخنة هتخرج سهلة لو اردت من هتخرج بسهولة .

تعليقات
الاسمبريد إلكترونيرسالة