U3F1ZWV6ZTMzNTU2NDMzNzI2Mjc5X0ZyZWUyMTE3MDMwMDA0ODIzMg==

أسهل طريقة لعمل التورتة الاسفنجية

 

التورتة الاسفنجية

أسهل طريقة لعمل التورتة الاسفنجية

المقادير :

  • 7بيضات
  • كوب ونصف دقيق 
  • كوب وربع سكر بودر (مطحون)
  • ذرة ملح 
  • كيس كيك شيف (محسن الدقيق)
  • معلقة خل 
  • معلقة ونصف زيت 

طريقة تحضير الكيكة الاسفنجية:

يتم فصل الصفار عن البياض. 

  • يتم أضافة ذرة ملح وڤانيليا وكوب الا ربع سكر بورد، يتم أضافتهم علي البياض تدريجي ويتم، ضربه بالمضرب ،حتي يصبح كريمي.
  • الصفار 
  • يتم أضافة بشر برتقال (او عصير برتقال) وذرة ڤانليا ونصف كوب سكر بودر (باقي الكمية), ومعلقة خل ، ومعلقة ونصف زيت ويتم ضربه بالمضرب  لمدة من 10  دقائق ل 15دقيقة، حتي يصبح كريمي. 
  • وبعد ذلك يتم أضافة كوب ونصف دقيق علي صفار البيض ويتم التقليب براحة جدا ، وهخدو من بياض البيض معلقتين ، بمعلقة نضيفة عشان الصفار، يتطري، معايا او كمية قليلة من ماء عشان الصغار والدقيق يختلطوا مع بعض ويتم ، أضافة بياض البيض علي ،الخليط التاني ، ويتم التقليب من فوق لتحت بهدوء. 
  • ملحوظه: يتم التقليب من فوق لتحت لكي لا يدخل هواء في الخليط لانه لو دخل هواء الكيكة مش هتفش .
  • وبعد ذلك أكون محضرة الصواني ويتم دهن الصواني بزيت ، ورش الصواني كمية قليلة من الدقيق ، واحط الخليط في الصواني. 
  • ملحوظة الفرن لازم يكون سخن. 
  • وأحط الصواني في الفران علي درجة حرارة 180 درجة حرارة. طريقة عمل الكريم الشانتيه أضغط هنا

تعليقات
الاسمبريد إلكترونيرسالة