أسهل طريقة لعمل التورتة الاسفنجية
المقادير :
- 7بيضات
- كوب ونصف دقيق
- كوب وربع سكر بودر (مطحون)
- ذرة ملح
- كيس كيك شيف (محسن الدقيق)
- معلقة خل
- معلقة ونصف زيت
طريقة تحضير الكيكة الاسفنجية:
يتم فصل الصفار عن البياض.
- يتم أضافة ذرة ملح وڤانيليا وكوب الا ربع سكر بورد، يتم أضافتهم علي البياض تدريجي ويتم، ضربه بالمضرب ،حتي يصبح كريمي.
- الصفار
- يتم أضافة بشر برتقال (او عصير برتقال) وذرة ڤانليا ونصف كوب سكر بودر (باقي الكمية), ومعلقة خل ، ومعلقة ونصف زيت ويتم ضربه بالمضرب لمدة من 10 دقائق ل 15دقيقة، حتي يصبح كريمي.
- وبعد ذلك يتم أضافة كوب ونصف دقيق علي صفار البيض ويتم التقليب براحة جدا ، وهخدو من بياض البيض معلقتين ، بمعلقة نضيفة عشان الصفار، يتطري، معايا او كمية قليلة من ماء عشان الصغار والدقيق يختلطوا مع بعض ويتم ، أضافة بياض البيض علي ،الخليط التاني ، ويتم التقليب من فوق لتحت بهدوء.
- ملحوظه: يتم التقليب من فوق لتحت لكي لا يدخل هواء في الخليط لانه لو دخل هواء الكيكة مش هتفش .
- وبعد ذلك أكون محضرة الصواني ويتم دهن الصواني بزيت ، ورش الصواني كمية قليلة من الدقيق ، واحط الخليط في الصواني.
- ملحوظة الفرن لازم يكون سخن.
- وأحط الصواني في الفران علي درجة حرارة 180 درجة حرارة. طريقة عمل الكريم الشانتيه أضغط هنا
تعليقات